Stap voor stap naar energieneutraal

Stap 1: Isoleren: energievraag beperken, comfort verhogen.

Ga voor het aanpassen van de schil van je woning. Denk hierbij aan het vervangen of (beter) isoleren van daken, vloeren en gevels, het vervangen van bestaande beglazing door HR++ op Tripleglas eventueel inclusief de kozijnen en het dichten van kieren.

Stap 2: Beperk je stroomverbruik.

Is een energie neutrale woning met nul op de meter jouw droom? Kijk hoe je jouw stroomverbruik kunt verminderen. Kies bijvoorbeeld voor zeer zuinige apparaten en ledverlichting. De energie die je bespaart, hoef je niet meer op te wekken.

Stap 3: Bedenk welk verwarmingssysteem je straks wilt hebben.

Bedenk voordat je gaat isoleren welk verwarmingssysteem jouw voorkeur heeft. Je kunt dan meteen de juiste leidingen laten leggen. Voorbeelden van verwarmingssystemen zijn:

  • Hybride warmtepomp
  • Lage temperatuur verwarming
  • Volledig elektrische warmtepomp
Stap 4: Plaats zonnepanelen.

 Zonnepanelen kunnen op een duurzame manier een groot deel van jouw stroom leveren. En bij het omzetten van zonlicht naar elektriciteit ontstaan geen broeikasgassen of schadelijke stoffen. Bedenk alvast hoeveel energie je in de toekomst nodig hebt in je goedgeïsoleerde woning. Hoe groot is je huishouden over een aantal jaren? Hoeveel stroom verbruiken jouw elektrische apparaten? Wat heeft jouw warmtepomp nodig? Wil je stroom voor een elektrische auto opwekken? Dan heb je extra zonnepanelen nodig. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden als lid bij Energiek Brunssum, neem dan contact op met ons:

Energiek Brunssum
info@energiekbrunssum.nl
www.energiekbrunssum.nl

 

Rein van der Meer
energiecoach