Energieplafond & tarieven 2022-2023

Energieplafond & tarieven 2022-2023

De dagen worden korter, de nachten langer, de buitentemperatuur wordt lager waardoor er weer meer gestookt moet worden en de verlichting gaat eerder- en blijft langer aan. Vanaf 1 januari 2023 geldt er een energie-plafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers.

Voor gas wordt het maximale tarief van € 1,45 per kuub tot een verbruik van 1.200 kuub. De hoeveelheid gas die u meer verbruikt dan 1.200 hiervoor wordt de geldende contract-prijs in rekening gebracht. Voor elektriciteit wordt het maximale tarief van € 0,40 per kWh tot een verbruik van 2.900 kWh. De hoeveelheid elektriciteit die u meer verbruikt dan 2.900 kWh hiervoor wordt de geldende contractprijs in rekening gebracht. Het prijsplafond wordt op 1 januari 2023 ingevoerd. Om huishoudens begin deze winter al te helpen ontvangen huishoudens en andere kleinverbruikers in november en december een vast korting van€ 190,00 per maand op de energie rekening. Deze compensatie is voor alle kleinverbruikers hetzelfde en wordt verrekend via de energieleveranciers.

“Inwoners van Brunssum komen, afhankelijk van hun inkomen, in aanmerking voor de energietoeslag. Aanvragen kan bij ISD BOL van de gemeente Brunssum.”

De terugverdientijd voor het laten uitvoeren of als doe-het-zelver van energiebesparende maatregelen wordt dan wel gunstiger gezien de energiekosten.

Wat zou ik zelf kunnen doen en wat moet er door een bedrijf of installateur worden uitgevoerd?
Laat een energieadvies of een energiescan uitvoeren van uw woning.

Neem contact op met:
Energiek Brunssum
Rein van der Meer en Mathijs ten Haaft

Energie coachen

 

info@energiekbrunssum.nl
www.energiekbrunssum.nl