Energie besparende maatregelen en de energie scan

In de achterliggende columns in Hallo Brunssum hebben wij meerdere energie besparende maatregelen omschreven:
Bouwkundig, verwarming, warmtapwater, ventilatie, verlichting, zonnepanelen, hybride warmtepomp, all-electric, stook- en bewonersgedrag en Stand-By verbruik.

Afgelopen week zijn er weer aanvullende maatregelen door minister Rob Jetten aangekondigd.

Het wordt er steeds moeilijker op zeker voor mensen met een kleine beurs om dit allemaal geregeld te krijgen. Allen worden wij weer geconfronteerd met wat wel en niet kan en mag.

Energiebesparende maatregelen
Stijgende energieprijzen gas en elektro.
Alles all-electric en dan is natuurlijk de vraag “kan dit wel of kan dit niet”.

Huiseigenaren komen bij het laten uitvoeren van energie besparende maatregelen in aanmerking voor subsidie, zie site: www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer.

Huurders zijn jammer genoeg afhankelijk van de verhuurder. Een energiescan of een quickscan geeft een goed beeld welke maatregelen er mogelijk zijn en tevens een indicatie van de investering, de besparing en de terugverdientijd. Neem contact op met Energiek Brunssum voor nadere informatie.

Energiecoöperatie
Energiek Brunssum is een burgerinitiatief van betrokken Brunssummers met als hoofddoel het verminderen van het gebruik van fossiele energiebronnen en het bevorderen van het gebruik van hernieuwbare energie. Energiek Brunssum werkt samen met haar leden en haar partners aan een duurzaam Brunssum door actief in te zetten op bewustzijn en onafhankelijke energieopwekking.